Meteen naar de inhoud

Huisstijl en website voor ISTTT

ISTTT staat voor International Symposium on Transportation & Traffic Theory. Binnen het vakgebied verkeer & vervoer staat dit wetenschappelijke symposium hoog aangeschreven: het trekt de knapste ‘verkeerswetenschappers’ uit de hele wereld. Maar wat huisstijl en website betreft was het ISTTT iets minder aansprekend. Daarom werd Essencia gevraagd om een professioneel logo en dito website te ontwikkelen.

Logo van ISTTT
Het symposium wordt al sinds 1959 gehouden. De volgende (twintigste) editie staat gepland voor mei 2013, met de TU Delft als gastheer. Ter gelegenheid van deze editie heeft Essencia allereerst een logo ontwikkeld. Er was weinig om op voort te borduren: er werd geen logo gebruikt of slechts een beeldmerk gebruikt.
Gezien het theoretische en wetenschappelijke karakter van het symposium heeft Essencia gekozen voor een strak, ‘grafisch’ logo. Naast een algemeen, institutioneel logo, is er een variant gemaakt voor de afzonderlijke edities. Het ISTTT heeft hiermee een herkenbaar eigen gezicht gekregen.

Website
Uitgaande van de stijl die was neergezet met het logo, hebben we vervolgens de website gebouwd. Omdat het onderhoud (berichten en pagina’s toevoegen, menu aanpassen etc.) op het bordje van de ISTTT-organisatie blijft, is gekozen voor het open source CMS WordPress. De site is klaar voor gebruik opgeleverd, inclusief foto’s, reeds aangemaakte tabellen etc.
 

Screenshots website ISTTT
Klant
ISTTT

Realisatie
Augustus 2011

Discipline
Advies (conceptontwikkeling, merkstrategie)
Print (logo)
Digitaal (webdesign)