Meteen naar de inhoud

Over ons

Essencia Communicatie is een modern netwerkbureau dat opereert volgens de principes van het nieuwe werken. Ons team bestaat uit zelfstandige professionals die al jarenlang in hun vakgebied actief zijn. Daardoor kunnen we u een flexibel en breed scala aan diensten bieden.

Of het nu gaat om communicatieadvies, of om uitingen in print, digitaal of multimediaal – wij hebben de specialismen die u nodig hebt voor kostenefficiënte en doeltreffende communicatie. Om niet alleen gelijk te hebben, maar ook gelijk te krijgen bijvoorbeeld.

Klanten, opdrachten
Onze klanten zijn overheden, (kennis)instituten en bedrijven. Opdrachten betreffen promotie, maar ook communicatie gericht op voorlichting en gedegen kennisoverdracht. Eén in het oog springende ‘opdracht’ is NM Magazine, een onafhankelijk en journalistiek vakblad over verkeersmanagement en mobiliteitsmanagement. Van deze uitgave verzorgen we al sinds 2006 het bladmanagement, de redactie, de fotografie, de vormgeving, het drukwerk en de verspreiding.

Organisatie
De interne organisatie van Essencia is transparant en direct. U doet bijvoorbeeld zaken met één projectmanager. Die stelt een projectteam samen met de juiste specialisten. De projectmanager blijft uw eerste aanspreekpunt.


Onze visie

Het doel bepaalt de middelen. Dat is functioneel. Voor welke stijl of vorm Essencia gaat – sfeervol, of juist strak en zakelijk – laten we nauw samenhangen met het doel.

Wilt u informeren, iets gecompliceerds nader uitleggen? Of wilt u overtuigen, verkopen? Welke tekstvorm past daarbij? Hoe kan de vormgeving de lezer helpen de structuur van de boodschap snel te zien? Of hoe kan de lezer naar de enige juiste conclusie (doen! kopen!) worden geleid?

Idee, inhoud en vorm‚ samen vormen ze de boodschap. Sprankelende teksten in een saaie vormgeving leest niemand. En een wonderschone vormgeving met ongeïnspireerde teksten overtuigt niemand. Een open deur? Dat valt wel mee. We zien nog te veel communicatieproducten waaruit blijkt dat conceptontwikkelaar, tekstschrijver en vormgever niet bepaald op één stoel hebben gezeten.

Voor ons gaan idee, vorm en inhoud daarom altijd gelijk op. Tekstschrijvers, vormgevers en fotografen starten dan ook samen een project op en brainstormen samen over de beste oplossing. Dat we dat al een hele tijd doen, biedt u de zekerheid dat we kale feiten inderdaad weten te vertalen in krachtige argumenten.