Meteen naar de inhoud

Van rapport naar brochure: ‘De toekomst van verkeersmanagement’

TrafficQuest is een samenwerkingsverband tussen Rijkswaterstaat DVS, TNO en TU Delft. Doelstelling is het ontwikkelen en ontsluiten van kennis over verkeersmanagement – en dat is die partijen wel toevertrouwd. Maar het op toegankelijke wijze presenteren van de kennis? Dat is communicatiebureau Essencia wel toevertrouwd. We konden aan de slag met het rapport ‘De toekomst van verkeersmanagement’.

Brochure De toekomst van verkeersmanagementHet verzoek was simpel: maak van het onderzoeksrapport een bondige en aantrekkelijke publieksbrochure. Cartoonist Ewoud Luppens was al gevraagd om een aantal illustraties te verzorgen.

Eerste stap was het inkorten en waar nodig redigerenn van de aangeleverde tekst. Dankzij onze (inhoudelijke) bekendheid met het vakgebied verkeerskunde, kon dat vlot en foutloos. Onze vormgevers hebben vervolgens op basis van de TafficQuest-huisstijl een passende vorm voor de brochure ontworpen. Gekozen is voor een handzaam liggend A5-formaat. De paar grafieken die in de uitgave zijn opgenomen zijn ‘schetsmatig’ weergegeven, in lijn met de cartoons. De boekjes zijn in een forse oplage gedrukt en meegestuurd met het vakblad NM Magazine.

Al met al hebben we met deze van a tot z-aanpak (redigeren, vormgeven, drukken en verspreiden) een bescheiden bijdrage kunnen leveren aan TrafficQuest’s doelstelling: ervoor zorgen dat kennis in de handen en hoofden van de doelgroep komt – en niet in de la.

Dowwnload deze uitgave (pdf)…

___

Klant
TrafficQuest (Rijkswaterstaat, TU Delft, TNO)

Realisatie
November 2011

Discipline
Print (redactie, vormgeving, drukwerk)

De toekomst van verkeersmanagement - opengeslagen

De toekomst van verkeersmanagement - opengeslagen (2)