Meteen naar de inhoud

Via, 9292 en Essencia introduceren InMaps op Intertraffic

Amsterdam, 25 maart 2008 – Op 1 april 2008 introduceren Via, REISinformatiegroep (9292) en Essencia Communicatie hun gezamenlijke product InMaps op de beurs Intertraffic in Amsterdam. Het betreft een oplossing voor het invoeren, afstemmen en publiceren van wegwerkzaamheden en evenementen. De drie partijen richten zich met InMaps op afzonderlijke gemeenten en complete regio’s die de afstemming van en communicatie over wegwerkzaamheden en evenementen willen stroomlijnen.

Met InMaps Basis kunnen wegbeheerders alle relevante gegevens over wegwerkzaamheden en evenementen via de webbased interface van ViaStat-Online invoeren. Binnen elk project kunnen gemakkelijk faseringen worden aangebracht, met bijvoorbeeld verschillende omleidingen of afzettingen gedurende de looptijd van het project. Optioneel geeft InMaps de wegwerkzaamheden van provincies en Rijkswaterstaat in de beheeromgeving weer om planning en afstemming te vergemakkelijken.

Zijn de gegevens eenmaal ingevoerd, dan kan InMaps desgewenst automatisch hulpdiensten of openbaar-vervoerbedrijven op de hoogte brengen. De Basis-versie omvat ook een Auto&OV Routeplanner van 9292 die in de site van de betreffende wegbeheerder kan worden opgenomen. De routeplanner houdt nu al rekening met eventuele vertragingen – een unicum in Nederland! De ingevoerde wegwerkzaamheden zullen eveneens spoedig in de reisadviezen getoond worden. InMaps Basis omvat bovendien standaard een oplossing om op eenvoudige wijze een gebruikersvriendelijke kaart met alle wegwerkzaamheden, evenementen en omleidingen weer te geven in de eigen website.

Regionale oplossing
InMaps Basis is gemakkelijk modulair uit te breiden tot een complete regionale mobiliteitsoplossing: InMaps Extra. De partijen achter InMaps ondersteunen wegbeheerders bij (het organiseren van) de regionale afstemming en communicatie, tot en met bijvoorbeeld de controle op volledigheid en juistheid van de ingevoerde gegevens. Ook kunnen er regionale websites (portals) worden gemaakt voor de communicatie met burgers, instellingen en bedrijven, met innovatieve toepassingen als een waarschuwingsservices per mail en sms, RSS-feeds, XML-feeds voor bijvoorbeeld hulpdiensten of vervoerders, narrowcasting, tijdlijnen, OV/auto-routeplanners in eigen huisstijl enzovoort.

De partners
Via uit Vught is een verkeerskundig adviesbureau, gespecialiseerd in onder meer verkeersveiligheid en in het ontwikkelen van softwareoplossingen voor wegbeheerders.

REISinformatiegroep uit Utrecht, beter bekend als 9292, is de onafhankelijke informatiespecialist voor al het openbaar vervoer in Nederland voor bus, trein, tram, metro en veerboot. 9292 is een merk van REISinformatiegroep.

Essencia Communicatie uit Rotterdam is communicatieadviesbureau met verkeer en vervoer als specialisatie. Zij zijn uitgever van het vakblad NM Magazine. Ook hebben zij in opdracht sites als Haalmeeruitdeweg.nl en UtrechtBereikbaar.nl ontwikkeld.