Meteen naar de inhoud

FileProof: kaart en catalogus

In 2006 deed toenmalig minister Peijs een oproep aan ambtenaren, bedrijven en burgers om ideeën voor fileaanpak op de korte termijn aan te dragen. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd! Er werden letterlijk duizenden ideeën aangedragen. Alle suggesties zijn door een aantal experts beoordeeld op onder meer haalbaarheid en uiteindelijk zijn er enkele tientallen in de praktijk beproefd. Het overkoepelende project kreeg de toepasselijke naam FileProof mee.

Boekl FileproofBij zo’n groots project – er gingen tientallen miljoenen euro’s in om – hoort natuurlijk de nodige communicatie. Essencia is in 2007 gevraagd de tientallen afzonderlijke projecten overzichtelijk te presenteren in print en op het (intra)net.

Voor het intranet van Rijkswaterstaat is een speciale kaartapplicatie gemaakt. Via de applicatie kan de gebruiker gemakkelijk zoeken per locatie en per project en zo in een enkele muisklik alle basisinformatie op het scherm hebben.
Verder is er ook papieren catalogus opgeleverd. Die was vooral bedoeld als naslagwerk: per pilot een beschrijving en informatie over planning, locaties, contactpersonen en verwachte dan wel behaalde resultaten. De eerste versies van deze catalogus zijn steeds als pdf vrijgegeven, maar speciaal voor het Congres FileProof heeft Essencia een gedrukte versie geproduceerd. Het overzichtelijke en fraai verzorgde boekwerk telt 136 pagina’s.

Eind 2008 heeft Essencia het boek geactualiseerd en voorzien van een speciale interactieve dvd. Die dvd is bij het afsluiten van FileProof geüpdatet en onder alle betrokkenen verspreid.

___

Klant
Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Realisatie
2007, 2008

Discipline
Print (redactie, vormgeving)
Digitaal (webapplicatie)