Meteen naar de inhoud

Brainport Brabant en het ITS European Congress 2019

Het publiek-private partnership ERTICO organiseert elk jaar een ITS Congress. Deze congressen over intelligente transportsystemen zijn prestigieus – en steden in Europa verbinden er maar al te graag hun naam aan. Toen de regio Eindhoven-Helmond zich namens Nederland kandidaat wilde stellen voor de organisatie van het ITS European Congress 2019, moest er dus een heus bidbook worden gemaakt. Essencia heeft de regio hierbij ondersteund en lang verhaal kort: het congres kwam er.

Het binnenhalen van het congres was een serieuze gelegenheid voor gemeente Helmond, gemeente Eindhoven, Brainport Development, provincie Noord-Brabant, Connekt en het ministerie van (toen nog) Infrastructuur en Milieu. Om het aanbod niet alleen inhoudelijk maar ook communicatief sterk te krijgen, zijn we als Essencia gevraagd bij het ‘bidteam’ aan te sluiten.
We hebben een pakkend motto uitgewerkt (‘Fulfilling ITS promises’), schreven in samenwerking met de partijen de hoofdtekst van het bidbook en gaven het 100 pagina’s tellende document vorm. Het bid had de steun van de complete Nederlandse ITS-industrie en van andere steden en regio’s in het land.

Het fraaie (al zeggen we het zelf) bidbook is in maart 2017 aan ERTICO aangeboden. In september 2017 werd bekendgemaakt welk land het congres in 2019 mocht organiseren – en ja, dat werd Nederland.

___

Klant
Provincie Noord-Brabant

Realisatie
Februari-maart 2017

Discipline
Advies
Print (tekstproductie, vormgeving)