Meteen naar de inhoud

Goed voorbereid op weg dankzij UtrechtBereikbaar.nl

De site UtrechtBereikbaar.nl helpt reizigers in en om Utrecht om goed voorbereid op weg te gaan. Bezoekers vinden er in een oogopslag (en hooguit een enkele muisklik) informatie over wegwerkzaamheden, files, P+R-locaties, telewerkplekken, openbaar vervoer en meer. De site verleidt forensen bovendien speciale OV-passen aan te schaffen.

Screenshots van website UtrechtBereikbaar.nl
Er staan veel werkzaamheden gepland in en rond de stad Utrecht. Om al te grote hinder voor bewoners, bedrijven en reizigers te voorkomen, is Platform Utrecht Bereikbaar opgericht. Dit is een samenwerkingsverband van Rijkswaterstaat, Gemeente Utrecht, Bestuur Regio Utrecht en Provincie Utrecht. Het bedrijfsleven wordt vertegenwoordigd door VNO/NCW Midden en de Kamer van Koophandel Midden Nederland. In opdracht van dit platform zijn oplossingen als de UB-pas – een OV-pas voor werknemers in de regio – ontwikkeld. UtrechtBereikbaar.nl is de spil in de informatievoorziening rond deze mobiliteitsoplossingen.

Stap voor stap
Essencia heeft in nauw overleg met de klant een concept voor de website opgezet. Vervolgens is de productie – vormgeving, bouw CMS, kaartapplicatie etc. – ter hand genomen. Daarbij is gekozen voor een modulaire opzet, rekening houdend met nieuwe toepassingen en applicaties na eerste oplevering.
Sinds het live gaan van de site in 2008 zijn de functionaliteiten inderdaad uitgebreid. De Google Maps-kaart met werkzaamheden bevat nu bijvoorbeeld ook webcambeelden, aankomst- en vetrektijden van treinverkeer en locaties van elektrische oplaadpunten.

___

Klant
Gemeente Utrecht

Realisatie
2008-2009

Discipline
Advies (conceptontwikkeling)
Digitaal (website, webdesign, applicaties)