Meteen naar de inhoud

FileProof: interactieve dvd

Het succesvolle programma FileProof van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat liep eind 2009 formeel af. Essencia werd ingeschakeld om bij wijze van afsluiting een interactief, digitaal overzicht te maken van alle zestig FileProof-projecten. De dvd met overzichtelijke navigatie, filmpjes, pdf’s en overzichtskaarten biedt een mooie en vooral leerzame terugblik op vier jaar experimenteren om Nederland ‘fileproof’ te houden.

DVD FileProof
In 2007 had Essencia al een fraai boekwerk gemaakt met een overzicht van alle FileProof-projecten. In 2008 leverden we een update van dit boek op, maar dit keer mét interactieve dvd. In 2010 schakelde Rijkswaterstaat DVS ons nogmaals in om een finale dvd te maken, dit keer inclusief evualuatierapporten van elk rapporten.

Complete productie
Essencia verzorgde de complete productie van beide dvd’s: van concept tot software (Flash-applicatie, inclusief zoekfuncties, ingebouwde pdf-reader en mediaspeler etc.), tekst, vormgeving en uiteindelijke productie (persen dvd’s, drukken hoesjes). Voor de klant betekende dit dat zij slechts met één bureau zaken hoefde te doen – een bureau dat bovendien (los van pers- en drukwerk) alle expertise in eigen huis had.

___

Klant
Rijkswaterstaat

Realisatie
April 2010

Discipline
Advies (conceptontwikkeling)
Print (grafische vormgeving dvd-hoes)
Digitaal (design, applicaties)