Meteen naar de inhoud

Praten over fotografie (wat kan werken toch leuk zijn)

We hebben een zwak voor fotografie. We weten natuurlijk dat foto’s een publicatie kunnen maken of breken (waarbij wij er graag op toezien dat het ‘maken’ wordt), maar los daarvan is fotografie gewoon een kunstvorm op zich. We schrijven dan ook met bovengemiddeld plezier de ‘fotografeninterviews’ voor CalumetFocus, de glossy catalogus van fotospeciaalzaak Calumet Photographic. Het heet werk te zijn, maar als we voor Calumet naar bijvoorbeeld Marie Cécile Thijs worden gestuurd, hoor je ons niet klagen.

 
CalumetFocusMarie Cécile Thijs is dan ook niet de eerste de beste. Haar foto’s hangen in galleries en kunstbeurzen in binnen- en buitenland en recent nog zijn drie van haar werken opgenomen in de collectie van het Rijksmuseum. Dus ja, bij haar in de studio te midden van een complete serie kunstwerken anderhalf uur over fotografie praten – dat noemen we een buitenkansje. Wat ons vooral opviel tijdens het gesprek? Dat je in moderne, digitaal geschoten foto’s toch ook vleugjes Rembrandt, Caravaggio en Velasquez kunt stoppen. En dat je geen kunstacademie fotografie hoeft te volgen (hooguit een jaartje mode en een studie rechten) om topfotograaf te worden. Er is nog hoop!

Meer moois
Ook een serie andere fotografen spraken we ook voor Calumet, onder wie pop-, fashion en artfotograaf Mark Janssen, back to basic-fotograaf Norman Post en dierentuin- en kite aerial-fotograaf Rob Doolaard. Calumet schakelt Essencia echter niet alleen in voor long copy, maar ook voor short copy en andere redactionele hand- en spandiensten.

Dowwnload het interview met Marie Cécile Thijs (pdf)…
Dowwnload het interview met Mark Janssen (pdf)…
___

Klant
Calumet Photographic

Realisatie
2012 (Janssen, Post), 2013 (Thijs, Doolaard)

Discipline
Print (tekstproductie)