Meteen naar de inhoud

Nieuw logo voor het nieuwe DiTTlab

Delft Integrated Traffic and Travel Laboratory, afgekort tot DiTTlab, is een laboratorium waarin (big) data en open-source simulatiegereedschappen met elkaar worden gecombineerd. Studenten, onderzoekers en stakeholders uit zowel de publieke als private sector werken erin samen aan belangrijke onderzoeksvragen rond verkeer en vervoer. TU Delft vroeg Essencia eind november 2014 om dit unieke lab van de juiste ‘smoel’ te voorzien.

Logo DiTTlab 

Een huisstijl ontwerpen voor een nieuwe instelling is een proces van aftasten en proberen. Een eerste voorstel doen, klant kijkt nog wat moeilijk, nieuw voorstel, ‘komt in de buurt, maar’, verder proberen – en net zolang tot het goed is. Bijgaand het eindresultaat waar DiTTlab (en wij ook uiteraard) zeer content mee was.

De pijlen roepen associaties met verkeer, tijd en (data)stromen op. De richtingen van de pijlen voor terugkijken en vooruitkijken (voorspellen). De kleuren staan voor kennis (TU Delft-blauw), leefbaarheid en een betere wereld (groen), de weg (grijs) en het spoor (geel). Maar oké, het is natuurlijk eerst en vooral herkenbaar en lekker fris. Precies wat het lab nodig had!

___

Klant
TU Delft, DiTTlab

Realisatie
November 2014

Discipline
Huisstijl (ontwerp logo)