Meteen naar de inhoud

Mooie afsluiting van EU-project NEARCTIS

Cover van brochure The NEARCTIS project

NEARCTIS is een Europees project over ‘verkeersmanagement in een coöperatieve omgeving’. Negen prominente onderzoeksinstituten, waaronder TU Delft, het Franse IFSTTAR en het Duitse DLR, hebben vijf jaar lang onderzoek naar gedaan naar het verkeersmanagement van de toekomst. Voor het afsluitende congres in juni 2013 in Dublin heeft Essencia een samenvatting van de onderzoeksresultaten in een mooi brochure-jasje gegoten.

Auto’s worden steeds intelligenter. De verwachting is dat daardoor ook het verkeerssysteem als geheel intelligenter wordt: auto’s communiceren onderling en met de systemen langs de weg en dat zorgt er bijvoorbeeld voor dat elk voertuig exact weet wat er op de route voor hem gebeurt op de weg. Dat zou de doorstroming en verkeersveiligheid flink moeten verbeteren en tegelijkertijd de milieubelasting terugdringen. De grote vraag is echter wat binnen zo’n intelligent omgeving nog de rol van (centraal) verkeersmanagement is. Negen Europesee onderzoeksinstituten hebben daar vanaf 2008 onderzoek naar gedaan, bijgestaan door nog eens veertig instituten van over de hele wereld. Gezien de mooie beloften van het coöperatieve systeem viel het onderzoek onder het Seventh Research Framework Programme van de Europese Commissie.

Redactie, fotografie, vormgeving, druk
Maar bij die mooie beloften hoort natuurlijk ook een waardige afsluiting. Het projectteam van NEARCTIS vroeg Essencia daarom om een samenvatting van de projectresultaten onder handen te nemen. In nauwe samenwerking met TU Delft-professor Hans van Lint hebben we de aangeleverde teksten geredigeerd en waar nodig aangevuld (voorwoord, intro’s voor hoofdstukken). We hebben met een van onze huisfotografen een serie foto’s uitgezocht die het internationale karakter van het onderzoek recht deden. En tot slot is alles in een fraaie vormgeving gegoten, proefgelezen, gedrukt en kant-en-klaar bij de opdrachtgevers opgeleverd. Alles ruim voor de deadline uiteraard!

Dowwnload deze uitgave (pdf)…

___

Klant
NEARCTIS

Realisatie
Juni 2013

Discipline
Print (redactie, fotografie, vormgeving, drukwerk)

Voorbeeld spread Nearctis-brochure (1)
Voorbeeld spread Nearctis-brochure (3)
Voorbeeld spread Nearctis-brochure (3)