Onze visie op…

Als u met een communicatiebureau in zee gaat, wilt u graag weten wat voor vlees u in de kuip heeft. U bent immers zuinig op uw ‘communicatie’: uw uitstraling, uw contact met relaties, uw naam in de markt. Daarom leest u hier onze visie op een aantal essentiële punten. Kunt u bepalen of wij bij u passen.

Overzicht projecten EssenciaDoel & middelen
Het doel bepaalt de middelen. Dat is functioneel. Voor welke stijl of vorm Essencia gaat – sfeervol, of juist strak en zakelijk – laten we nauw samenhangen met het doel.

Wilt u motiveren door informeren, iets gecompliceerds nader uitleggen? Of wilt u overtuigen, werven, verkopen? Welke tekstvorm past daarbij? Welke stijl? Welke vormen, kleuren, foto’s? Hoe kan de vormgeving de lezer helpen de structuur van de boodschap snel te zien? Of hoe kan de lezer naar de enige juiste conclusie (doen! kopen!) worden geleid? Kunnen complexe zaken gevisualiseerd worden? Enzovoort. Het doel bepaalt de middelen.

Vorm & inhoud
Idee, inhoud en vorm‚ samen vormen ze de boodschap. Sprankelende teksten in een saaie vormgeving leest niemand. En een wonderschone vormgeving met ongeïnspireerde teksten overtuigt niemand. Een open deur? Dat valt wel mee. We zien nog te veel communicatieproducten waaruit blijkt dat conceptontwikkelaar, tekstschrijver en vormgever niet bepaald op één stoel hebben gezeten.

Voor ons gaan idee, vorm en inhoud hand in hand en gelijk op. Adviseurs, tekstschrijvers, fotografen en vormgevers starten dan ook samen een project op en brainstormen samen over de beste oplossing. Dat we dat al een hele tijd doen, biedt u de zekerheid dat we prima op één lijn zitten. Aan slagvaardigheid en snelheid dus geen gebrek. Kijk maar eens bij Projecten.

Samenwerken
Waarom gaan dingen fout, bloeden ideeën dood of stranden projecten in het zicht van de haven? Vaak omdat de samenwerking tussen betrokken partijen stroef loopt of zelfs stagneert.

Essencia is juist ontstaan uit en na jarenlange samenwerking van door de wol geverfde creatieven. In tal van projecten hebben we bewezen dat onze samenwerking onderling én onze samenwerking met de opdrachtgever tot optimale producten leidt. Waarbij goede ideeën ook echt goed worden gerealiseerd. Naadloos aansluitend bij de doelgroep en de doelstelling. Binnen de gestelde kaders ten aanzien van kwaliteit, budget en tijd.

Essencia verzorgt NM Magazine